A. Mbyllja e ciklit

Ju tashmë keni ecur nëpër shkrim të propozimit të projektit, përgatitjes dhe implementimit të projektit dhe jeni gati të shijoni me kënaqësi rezultatet tuaja dhe të ecni përpara për të ngjitur malin tjetër!

Pavarësisht sa gabime apo sa serioze  ishin ato gabime gjatë udhëtimit tuaj, ekziston një gjë me siguri: ju jeni shumë më të pasur …duke folur në mënyrë metaforike! Përvoja është thesari juaj dhe është koha ta ktheni atë në ar të pastër: njohuri, aftësi dhe kapacitete! Tani dini të shmangni pjesët e ndërlikuara të një propozimi projekti dhe patjetër që jeni më të pjekur dhe të gatshëm për të aplikuar këtë njohuri në përpjekjen tuaj të ardhshme të projektit.

E kaluara është e kaluar dhe si lumi, nuk kthehet më. Sidoqoftë e ardhmja është përpara, duke pritur për ju, e gatshme për të mirëpritur idetë dhe iniciativat tuaja. Tani është koha për të reflektuar për atë që ka ndodhur, për të analizuar detajet dhe për t’i kthyer ato në njohuri të dobishme! Dhe kështu e bën ti:

  • HAPI 1 : shënoni gjithçka që shkoi mirë, të gjitha momentet e ndritshme që kaluan normalisht dhe çuan në rezultatet e dëshiruara duke mos pasur asnjë pengesë gjatë rrugës. Sigurohuni që të mbani shënime për të gjitha praktikat e mira që keni aplikuar, në mënyrë që të mund t’i gjurmoni me lehtësi herën tjetër dhe ta përsërisni atë. Nëse ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të, përpiquni t’i zhvilloni edhe më tej – ndërtoni mbi to!      
  • HAPI 2 : mblidhni gjithçka që mund të kishit shmangur ose nuk shkonit ashtu siç pritej. Bërja e gabimeve është pjesë e procesit dhe mënyra e vetme për të përmirësuar veten dhe për të arritur çdo lloj progresi. Bëni një hap prapa, rishikoni momentet e ndërlikuara, bëni ndryshimet e nevojshme ose përjashtoni plotësisht nëse është e nevojshme.      

Në këtë proces nuk jeni vetëm! Ju po mbani duart për ndershmëri dhe objektivitet. Jini të gatshëm t’u jepni përgjigje të vërteta dhe të sinqerta këtyre pyetjeve:

ÇFARË  shkoi keq dhe SI do ta ndryshonit?

SI reaguat ndaj një momenti të pasuksesshëm?

PSE reaguat kështu dhe SI do ta ndryshonit reagimin tuaj?

SI përfundoi dhe SI mund të ishte më mirë?

Dhënia e përgjigjeve të qarta për këto pyetje dhe për çdo pyetje tjetër që mund të lind gjatë rrugës do t’ju armatos me forcën dhe fuqinë për të shmangur të njëjtat gabime në të ardhmen dhe menjëherë të rritni shanset tuaja të suksesit në propozimin e projektit tuaj të ardhshëm për shkëmbimin e të rinjve!

72%