B. Është një urgjencë!

Megjithëse shkëmbimi juaj i të rinjve zgjat, për shembull pesë ditë, ju duhet të mblidhni ekipin tuaj të projektit të paktën një ose dy ditë më herët, siç është përmendur më parë. Kjo është jo vetëm e rëndësishme në kontekstin e përgatitjes teknike për ardhjen e grupit, por është gjithashtu një fazë e rëndësishme e ndërtimit dhe avancimit të ekipit. Gjithsesi, pa marrë parasysh sa jeni të përgatitur mirë, me siguri do të ketë situata të pamundura për t’u parashikuar! Disa nga organizatorët e ngjarjeve më me përvojë ndanë një listë me 45 gjëra që mund të shkojnë keq. Kontrolloni – më mirë të jeni të përgatitur sesa të kërkoni falje! 

Gjërat që shkojnë keq në ngjarje
Anëtarët e rëndësishëm janë vonëUshqimi nuk i përmbush pritjetPërmbajtja e folësve është e dobët (ofenduese, jo qesharake, e thatë, etj.)Kontaktet kryesore të ngjarjeve nuk u përgjigjen telefonave të tyreMenaxheri i ngjarjeve për vendin nuk shfaqet
U mbaron ushqimiNdërprerje të energjisëMotiZjarrTema ra e sheshtë
Folësi ngec në trafikFluturimet e pjesëmarrësve / stafit / folësve vonohenKompania AV bën ndryshime në minutën e funditNgjarja është me një staf të shkurtërBllokimi i rrugës pikërisht përpara vendit të ngjarjes
Të pranishmit nuk paraqitenFolësi braktisë në minutën e funditUshqimi është lënë jashtë nga BEOParkim jo i mjaftueshëmDJ luan një set të keq
Merrni shumë ushqim të mbeturArtikujt e ngjarjes që mungojnëProgramimi është joaktivIncident politikUrgjenca mjekësore
Koha e mjaftueshme e ndërprerjes midis segmenteveÇështjet me dhoma(jo mjaft dhoma, anulimet e minutës së fundit)ulëse jo të mjaftueshmeDiçka në vend prishet (plasja e tubit, përmbytja, etj.)Harroni të ofroni mundësi dietetike për ushqim
ulëse jo të mjaftueshmeTë pranishmit janë hutuarSkena nuk është vendosur si duhetHumbja e vëmendjes së pjesëmarrësveParkimi është shumë larg
Shumë e nxehtë / ftohtëCEO është i pakënaqur në përgjithësiFolësi kalon limitin kohorLinjat epikeNuk ka ujë të mjaftueshëm
Harroni të ndani dokumente paraprakishtNuk ka hapësirë të mjaftueshme për ngjarjeSkeda e shiritave shkon mbi buxhetinBanjot janë jashtë funksionit ose jo sa duhetMë shumë vizitorë mbërrijnë sesa që janë përgjigjur
Burimi: www.cvent.com

Tani që e dini se çfarë mund të shkojë keq në ngjarje, jeni gati për më të keqen!

Si mund të merreni me të në vend? Merrni parasysh këto rregulla me pesë yje:

  1. Bëni pauzë para se të veproni! Një frymëmarrje e thellë mund të sjellë ndryshimin!      
  2. Pranoni të papriturën! Mbi të gjitha … i trondit gjërat!      
  3. Konsultohuni me ekipin tuaj! Mos harroni: ju jeni të gjithë së bashku në këtë!      
  4. Jini optimist dhe pozitiv! Një buzëqeshje e ndritshme gjithmonë i lehtëson gjërat!      
  5. Përqafoni papërsosmëritë tuaja! Edhe nëse nuk arrini ta zgjidhni çështjen, gjithnjë ka vend për përmirësim! Ne të gjithë jemi njerëz në fund të fundit!      

KUTI SEKRETE

Të bësh të njëjtin mëkat dy herë nuk është  një shenjë e një njeriu të mençur! Shkruani çfarë ndodhi, si reaguat dhe të gjitha detajet e tjera të incidentit, kështu që mund ta diskutoni me ekipin tuaj gjatë procesit të vlerësimit! Ndoshta herën tjetër mund të jeni më të përgatitur (ose më shumë … me fat!).

63%