C. Зошто ТИ?

Откако ја утврдивме важноста на помирувањето во конфликтните и областите со латентен конфликт, што мислите што е она што се наоѓа во сржта на овие процеси? Не треба многу размислување, се знае…повторно МЛАДИТЕ!  Отворени умови, свежи идеи, широки хоризонти, чисти срца подготвени да го поздрават прифаќањето, толеранцијата, подготвени да ги прифатат разликите и да ги отстранат стереотипите и предрасудите, подготвени да истрасираат нови патеки и да се оддалечат од штетното минато, но пред сè мотивирани да создадат позитивна промена во општеството, избегнувајќи повторување на грешките на нивните предци и лекувајќи ги раните од историјата.

Не е ни чудо што младинската разменае вистински џокер во ракав! Интеркултурното опкружување, меѓународното искуство, бегството од сигурноста што секој локален контекст го обезбедува и размислувањето надвор од рамките е повеќе од доволно за да се докаже важноста на мобилноста во рамките на процесот на помирување.

IT’S WATCH O’CLOCK!

Source: Helvetas Sri Lanka

Далисеуштепостојатодереденисомнежи? Сè уште не сте сигурни за тоа како ја применуваме теоријата во пракса? Дали се уште ве интересира како се создава акција од политика и како политиката се претвора во акција? Следете ги следниве чекори!

13%